Κοτόπουλο γεμιστό με γιαούρτι

Πρωτότυπη συνταγή, με ιδιαίτερη γέμιση στο κοτόπουλο από στραγγιστό γιαούρτι, μπέικον και μυρωδικά.

Σε ένα τηγάνι αφού κάψει ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το μπέικον, τις πατάτες, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον άνηθο και το γιαούρτι και το μίγμα του τηγανιού. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι το κοτόπουλο και ράβουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Βράζουμε το ρύζι με τη νοστιμιά και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

  • 1 φρέσκο κοτόπουλο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. πατάτα σε κυβάκια  βρασμένη 3 λεπτά
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φρ. Κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 20 ml. χυμό λεμόνι
  • Πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 25 γρ. νοστιμιά  
Συνταγές για Κοτόπουλο
Photogallery