Φλογέρες με ζαμπόν και ντιπ ντομάτας

Ψητές φλογέρες με ζαμπόν και τυρί, σερβιρισμένες με αρωματικό ντιπ λιαστής ντομάτας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη χοιρινή ωμοπλάτη σε κυβάκια, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε σταυρωτά το φύλλο κρούστας και με το μίγμα γεμίζουμε το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό βουτυρώνοντας τις άκρες. Τα βάζουμε σε ταψί, βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Για τη σως λιαστής ντομάτας χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΝΤΙΠ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  • 100 ml. Ελαιόλαδο
  • 30 ml. Βαλσάμικο
  • 4 Λιαστές Ντομάτες  
  • 1 κ.γ. Βασιλικός
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery