Φασολάκια με λουκάνικα χωριάτικα στη γάστρα

Η διαφορετική πρόταση του σεφ για να μαγειρέψουμε φασολάκια πλατιά. Το αργό ψήσιμο του φαγητού  στη γάστρα εγγυάται το αποτέλεσμα.

Σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα λουκάνικα σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα φασολάκια, ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το δεντρολίβανο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρει βράση και μεταφέρουμε σε γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για 1 ώρα και 15 λεπτά.

  • 1200 γρ. φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 κύβος λαχανικών   
  • 200 γρ. ντομάτα σε κυβάκια
  • 20 γρ. πελτέ
  • ½ πιπεριά κόκκινη κομμένη ζουλιέν
  • ½ πιπεριά κίτρινη κομμένη ζουλιέν
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Λαδερά
Photogallery