Μαυρομάτικη φασολάδα με λουκάνικο

Εναλλακτικός τρόπος παρασκευής φασολάδας με μαυρομάτικα φασόλια. Το μοσχαρίσιο χωριάτικο λουκάνικο συνοδεύει εναλλακτικά το πιάτο, καθώς και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Βράζουμε τα φασόλια για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη το νερό. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι μέχρι να καλύψει τον πάτο της αφήνοντας το να κάψει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μαυρομάτικα και τα λουκάνικα.

Ανακατεύουμε να σοταρίσουν καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο. Ρίχνουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά, όπως και νερό που κρατήσαμε από τα φασόλια. Αφήνουμε να βράσει και να χυλώσει. Τέλος προσθέτουμε την πιπεριά μαζί με τον μαϊντανό 5 λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά.

Για τα κρεμμύδια: Τα ξεπλένουμε σε νερό και τα πανάρουμε σε ζάχαρη και αλεύρι. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο

TIPS
ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΟΤΑΝ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

  • 500γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 150γρ. Μοσχαρίσιο Λουκάνικο  
  • 2-3 καρότα ροδέλες
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα & στυμμένα
  • 3 φρέσκιες τομάτες τριμμένες
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια κόκκινη
  • Ελαιόλαδο

Για τα κρεμμύδια

  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 40γρ. ζάχαρη
  • Αλεύρι για πανάρισμα
Συνταγές για Όσπρια
Photogallery