Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας

Παραδοσιακή συνταγή κοκκινιστού με πουρέ μελιτζάνας...

Κόβουμε το κρέας σε μεσαία κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, την ντομάτα και το μίγμα μυρωδικών. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του. 

Για τον πουρέ μελιτζάνας
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 250°C για 25΄-30΄ μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους. Αφού κρυώσουν λίγο χαράζουμε και με κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους σε μπολ. Τη λιώνουμε με πιρούνι. Κάνουμε μία μπεσαμέλ με τα υλικά που έχουμε και προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτο, πουρέ μελιτζάνας και πάνω βάζουμε το κρέας με τη δεμένη σάλτσα του.

Για το κρέας  

  • 700 γρ.  μοσχαρίσιο κρέας για μαγειρευτό (σπάλα ή κιλότο)  
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 ml. κρασί κόκκινο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 μπαστουνάκι κανέλλα
  • 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μίγμα μυρωδικών για κοκκινιστό

Για τον πουρέ μελιτζάνας

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα  
  • ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery