Σουβλάκι οριεντάλ

Το κυρίως πιάτο μας είναι και μοιάζει με σουβλάκι, μια που ο σεφ μας δανείζεται ξυλάκια από δεντρολίβανο και μας παρουσιάζει εναλλάξ γεύσεις από ψητά λαχανικά και τηγανιτούς κεφτέδες με ούζο.

Σε ένα τηγάνι αφού κάψει με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά κατευθείαν από τη σακούλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μας και τα πλάθουμε. Τα ρολάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι. Περνάμε σε κλαδάκι από δεντρολίβανο τα κεφτεδάκια και τα λαχανικά εναλλάξ.

  • 1 συσκευασία ψητά λαχανικά 500 γρ.
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 60 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένο και σουρωμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 ml. ούζο
  • Δυόσμο φρέσκο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery