Σαλάτα με φακές και πλιγούρι

Η σαλάτα είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους για να αξιοποιήσουμε μαγειρικά τις φακές, νόστιμα, γρήγορα και υγιεινά.

Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και 300 ml. Νερό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι το πλιγούρι να πιεί όλο το νερό. Όταν ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μαϊντανό.

Βάζουμε τις φακές σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν, ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο και το σκόρδο σπασμένο, βράζουμε τις φακές να κρατάνε ελαφρώς. Αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους. Όταν κρυώσουν σουρώνουμε.

Σερβίρουμε σε πιατέλα σε στρώσεις.

  • 200 γρ. φακές
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
  • 1 ντομάτα σε μικρούς κύβους
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Σαλάτες
Photogallery