Κοτόπουλο γιουβέτσι

Κοτόπουλο που ξεκινά στην κατσαρόλα και καταλήγει στο φούρνο, με σπυρωτό κριθαράκι.

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας ώσπου να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες το πελτέ και τα μπαχαρικά μας. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά.

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αφαιρούμε με  μία τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα το κριθαράκι μας και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.

Μόλις γίνει το κριθαράκι προσθέτουμε τον άνηθο και το μίγμα που έχουμε κάνει ανακατεύοντας το γιαούρτι με το κατίκι.

Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ταψί με το κοτόπουλο. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο ρίχνουμε παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός.

  • 1 Κοτόπουλο ολόκληρο
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. κατίκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες κυβάκια
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι - πιπέρι
Συνταγές για Κοτόπουλο
Photogallery