Ρυζοκαλαμποκόπιτα

Μία λαχταριστή πίτα με φύλλα κρούστας και γέμιση από ρύζι καλαμπόκι και πατάτα. Ξαφνιάζει λίγο η διαχείριση των υλικών σε πίτα, όμως πρέπει να το δείτε και να το δοκιμάσετε. Είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το περιεχόμενο της σακούλας και την πατάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Σε ένα ταψί αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε τα φύλλα το μισό έξω και το μισό μέσα. Το κάνουμε αυτό με τα 4 φύλλα που τα τοποθετούμε από τις 4 πλευρές. Πάντα ενδιάμεσα λαδώνουμε καλά.

Τοποθετούμε ένα φύλλο στο κέντρο του ταψιού. Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Κλείνουμε τα φύλλα και λαδώνουμε ενδιάμεσα. Τοποθετούμε από επάνω το τελευταίο φύλλο που μας έχει μείνει. Λαδώνουμε, χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 45 λεπτά.

  • 6 φύλλα κρούστας

Για τη γέμιση

  • 1 συσκευασία ρύζι με καλαμπόκι 600 γρ.
  • 250 γρ. πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 200 ml. ζωμό λαχανικών
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery