Ρολλάκια γιαουρτομπούρεκου

Το επιδόρπιο με γιαούρτι, ώστε το γεύμα μας να τελειώσει ελαφρά.

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και καβουρδίζουμε ελαφρώς το σιμιγδάλι. προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το ροδόνερο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν μία βράση. Τέλος προσθέτουμε και το γιαούρτι ανακατεύοντας µε σύρμα μέχρι τη πλήρη ομογενοποίηση τους. Αφήνουμε τη κρέμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.

Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Δεν ανακατεύουμε ξανά όταν αρχίσει να βράζει! Το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 8΄. Το σιρόπι θα το χρησιμοποιήσουμε κρύο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί για να βάλουμε μέσα τα ρολά μας.

Ανοίγουμε 1 φύλο κρούστας βάζουμε κρέμα και τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο, τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις βγεί το περιχύουμε με το κρύο σιρόπι.

  • 4 φύλλα κρούστας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. γάλα
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Λίγο ροδόνερο
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery