Πατάτες ογκρατέν

Eνα εύκολο, γρήγορο και γευστικό ογκρατέν με πατάτες, χωρίς πολλά υλικά.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τις πατάτες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, το γάλα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.

Σοτάρουμε το κρέας και τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος αφού το λαδώσουμε απλώνουμε τις μισές πατάτες, βάζουμε από επάνω το κρέας με τα μανιτάρια και ξανά πατάτες. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

  • 1 συσκευασία ελληνικές πατάτες κλασσικές 1.000 γρ.
  • 150 γρ. χοιρινό λαιμό σε μικρά κυβάκια
  • 4 μανιτάρια champignon σε φετούλες
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 150 ml. κρέμα γάλακτος
  • 100 ml. γάλα
  • 1 αυγό
  • Πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery