Αλμυρές φωλιές με λαχανικά

Πασχαλινές φωλιές από φύλλο κανταΐφι, γεμιστές με ποικιλία λαχανικών...

Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τον άνηθο ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφού κρυώσει το μίγμα του τηγανιού προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα χοντροκομμένη και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε το κανταΐφι, το ξαίνουμε και το ανακατεύουμε καλά μαζί με τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε το φορμάκια που θα βάλουμε το κανταΐφι και το μοιράζουμε μέσα σε αυτά δημιουργώντας μία φωλιά. Σηκώνουμε στα τοιχώματα μέχρι επάνω.

Προσθέτουμε τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Όταν ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

Γαρνίρουμε με τα ντοματίνια.

  • 250 γρ. κανταΐφι
  • Λίγο ρίγανη
  • 50 ml. ελαιόλαδο

Για την γέμιση

  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό πράσο ροδέλες
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. φέτα
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 8 ντοματίνια
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery