Κέικ ρολό με φράουλες

Ένα ιδιαίτερο κόκκινο κέικ με φράουλες, σερβιρισμένο σε ρολό και τον τρόπο να γράφουμε πάνω στη ζύμη, με υγιεινά χρώματα ζαχαροπλαστικής μία ευχή που να το κάνει μοναδικό, μας μαθαίνει ο Βησσαρίων στο επιδόρπιο της Τρίτης.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Όταν ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και το ανακατεύουμε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα, με ένα μαρκαδόρο γράφουμε Μαγειρεύω Οικονομικά. Αυτό το κάνουμε 5 εκατοστά από το τέλος της λαδόκολλάς. Γυρνάμε την λαδόκολλα από την ανάποδη και την ακουμπάμε στο ταψί. Τώρα βλέπουμε αυτό που γράψαμε ανάποδα. Βάζουμε το κόκκινο μίγμα σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι και γράφουμε επάνω στη λαδόκολλα. Το βάζουμε στη κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά. Όταν το βγάλουμε απλώνουμε επάνω το υπόλοιπο μίγμα θέλοντας να δώσουμε σχήμα 17x11x1 περίπου.

Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί θα είναι δύσκολο να το τυλίξουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα και όταν σφίξει προσθέτουμε τη γρεναδίνη. Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με την κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις βγει το παντεσπάνι το τυλίγουμε σε ρολό (κοιτάζοντας η πλευρά με το λογότυπο να είναι στο τέλος) και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει ξετυλίγουμε, γεμίζουμε με την κρέμα και ξανατυλίγουμε.

  • 4 αυγά
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. baking powder
  • 3 ml. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
  • 15 ml. νερό
  • 12 φράουλες
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 ml. γρεναδίνη
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery