Τσιρμπιρί Ανατολίας

Το τσιρμπιρί Ανατολίας, είναι μία παραδοσιακή-μερακλήδικη συνταγή, με γιαούρτι, καραμανλίδικο παστουρμά, αυγά ποσέ και πάπρικα.

Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε νερό μαζί με το ξύδι, πριν έρθει στο σημείο βρασμού σπάμε το αυγό σε ένα μπολ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα προσεκτικά.  Σημαντικό είναι το νερό να μην αρχίσει να βράζει.

Με μια κουτάλα ραγού βοηθάμε το αυγό μας να σχηματίσει ωραίο σχήμα. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε με ένα μαχαίρι η ψαλίδι ομορφαίνουμε τις άκρες του.

Ο άλλος τρόπος είναι να πάρουμε μια μεμβράνη να την λαδώσουμε και να την προσαρμόσουμε μέσα σε ένα μπολ. Σπάμε εκεί το αυγό και κλείνουμε αφαιρώντας τον αέρα. Δένουμε καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για 3-4 λεπτά. Σε ένα ψαλίδι η μαχαίρι κόβουμε την μεμβράνη και αφαιρούμε το αυγό. Βάζουμε τα αυγά στις γούβες που έχουμε σχημάτισει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλάτι και το πιπέρι. Το απλώνουμε σε μια πιατέλα και κάνουμε 4 γούβες. Σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και τον παστουρμά. Αφού πάρει καλό χρώμα ο παστουρμάς τον ρίχνουμε επάνω από τα αυγά. Ρίχνουμε πάπρικα και σερβίρουμε.

  • 100 γρ. καραμανλίδικος παστουρμάς από μπούτι μόσχου
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 αυγά
  • 40 ml. ξύδι λευκό
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery