Αφράτα γεμιστά μπισκότα με κρέμα και φράουλες

Τα μπισκότα μας είναι μία συνταγή που πρέπει να υιοθετήσετε όλοι, όσοι έχετε μικρά παιδιά ή νιώθετε εσείς παιδιά. Είναι γεμιστά με κρέμα και φράουλες και θα την κάνουμε βήμα-βήμα μαζί, γιατί αξίζει!

Κόβουμε τις φράουλες στα 4 και τις βάζουμε με ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την ζάχαρη, το αλάτι και το κρύο βούτυρο. Με την βοήθεια 2 μαχαιριών κάνουμε ταυτόχρονες αντίθετες κινήσεις με τα 2 χεριά μας από το κέντρο προς τα έξω με σκοπό να κομματιάσουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε την κρεμά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας και θα χρειαστεί περίπου 1 λεπτό δούλεμα μέχρι να ετοιμαστεί.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Συνολικά θα μας δώσει 6 μπισκότα. Ψήνουμε στο αερόθερμο στους 225 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Όταν βγουν τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Έχουμε βάλει στο ψυγείο ένα μεταλλικό μπολ μαζί με ένα μεταλλικό αναδευτήρα. Τα βγάζουμε και μέσα ριχνούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρώς η κρέμα μας.

Για το σερβίρισμα κόβουμε τα μπισκότα στη μέση απλά τραβώντας τα. Είναι τόσο αφράτα που ξεκολλάνε εύκολα. Βάζουμε ένα μπισκότο βάση, φράουλες, κρέμα, μπισκότο, φράουλες, κρέμα και τέλος καπάκι από μπισκότο.

Για τις φράουλες

  • 250 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 5 ml. εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Για τα μπισκότα

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ. μπέικιν παουντερ
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • μια πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • 200 ml. κρεμά γάλακτος

Για το σερβίρισμα

  • 200 ml. κρεμά γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 ml. εκχύλισμα βανίλιας
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery