Φιλετάκια βακαλάου μεσογειακά

Τρυφερές φέτες βακαλάου ενώνονται με τα βότανα και τους καρπούς της μεσογείου (κάπαρη, δεντρολίβανο, σκόρδο, μαϊντανό, ρίγανη) και μας προκαλούν να το δοκιμάσουμε.

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα του ψαριού από το προηγούμενο βράδυ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι. Μαρινάρουμε με αυτό το μίγμα τα ψάρια μας και τα τυλίγουμε σε πακετάκι με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.

  • 700 γρ. βακαλάος φιλέτο
  • 600 γρ. πατάτες
  • 100 γρ. ντομάτα σε κύβους
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 60 γρ. ελιές ροδέλα μαύρες
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • Λίγο ρίγανη
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σπάγκος, λαδόκολλές 
Συνταγές για Ψαρικά
Photogallery