Δροσερή σαλάτα με πλιγούρι

Το σταρένιο πλιγούρι στην σαλάτα, πρωταγωνιστεί στη γεύση και το σερβίρισμα του πιάτου μας.

Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί. Μόλις βγει το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό να μουλιάσει και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στο τηγάνι που βάλαμε το μπέικον προσθέτουμε τα μανιτάρια και το τζίντζερ. Αφού σοταριστούν προσθέτουμε και την λιαστή ντομάτα για λίγο.  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι με όλα τα υλικά μαζί. Το μπέικον κόβουμε τις 2 φέτες για μέσα και τις άλλες 2 τις στήνουμε από επάνω για παρουσίαση. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. 4 φέτες μπέικον
  • 50 γρ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. αγγούρι σε κυβάκια
  • 20 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Σαλάτες
Photogallery