Σουφικό Ικαρίας

Μία ακόμα παραδοσιακή συνταγή, αυτήν την φορά από την Ικαρία, με πλούτο λαχανικών και μεγάλη ιστορία.

Έχοντας κόψει όλα τα λαχανικά, τα βάζουμε σε σουρωτήρια και τα αλατίζουμε. Τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σκουπίζουμε και τα τηγανίζουμε όλα. Σε ένα βαθύ τηγάνι στρώνουμε λίγη ντομάτα, επάνω βάζουμε πατάτας, ξανά ντομάτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Συνεχίζουμε τις στρώσεις αυτές μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.  

  • 3 μελιτζάνες κομμένες ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα ροδέλες
  • 4 μεγάλες πατάτες κομμένες ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (φέτες)
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 80 ml. κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο  
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery