Τράιφλ - Εύκολο γλυκό στο ποτήρι με κρέμα και πορτοκάλι

Τα τράιφλ (trifles) είναι ένα επιδόρπιο με στρώσεις από φρούτα, σαβαγιάρ και κρέμα σαντιγί. Εύκολο, γρήγορο και μπορείτε να επέμβετε στο γλυκό, με τα φρούτα που εσείς θέλετε και ταιριάζουν στη γεύση σας. Είναι ελαφρύ, εμείς χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος light στην παρασκευή του και το κάνει ακόμα πιο ελαφρύ. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε και να τα έχετε στο ψυγείο σας και να τα σερβίρετε παγωμένα.

Κόβουμε και μοιράζουμε σε 4 ποτήρια τα σαβαγιάρ, μοιράζουμε επάνω τους το λικέρ. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και την προσθέτουμε στα ποτήρια. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την ζάχαρη και προσθέτουμε από επάνω.

Χτυπάμε την κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και προσθέτουμε. Τέλος γαρνίρουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταγόνες σοκολάτας. Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

  • 12 σαβαγιάρ
  • 150 ml. λικέρ πικραμύγδαλο
  • 400 γρ. πορτοκάλι κομμένο σε φιλέτα και ξύσμα
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 ml. adoro light 18%
  • 60 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery