Κοτόπουλο ψητό... διαφορετικό και ζουμερό

Κοτόπουλο ψητό... αλλά με την υπογραφή του Βησσαρίωνα. Επιλέγουμε κοτόπουλο άριστης ποιότητας, το μαρινάρουμε ολόκληρο σε νερό και αλάτι, το ψήνουμε στο φούρνο με λεμόνι και μπύρα. Το απολαμβάνουμε εξαιρετικά ζουμερό και νόστιμο.

Αφήνουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για όλο το βράδυ, υπολογίστε 60 γρ. αλάτι / λίτρο νερού. Αυτό θα βοηθήσει στο να έχει περισσότερη υγρασία το κρέας κατά την διάρκεια του ψησίματος. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό, μέσα του τοποθετούμε 1 ματσάκι θυμάρι και 1 ολόκληρο λεμόνι. Απλώνουμε με τα χέρια μας το βούτυρο γύρω από το δέρμα του.

Ρίχνουμε την μπύρα στο ταψί προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο αερόθερμο, στους 90 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Το επόμενο βήμα είναι να το αφήσετε ακάλυπτο στον πάγκο να ξεκουραστεί για 45 λεπτά. Για να ολοκληρώσουμε το φαγητό μας βάζουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο, στο αερόθερμο, στους 280 βαθμούς για 10 λεπτά αφού πρώτα του απλώσουμε λάδι στην επιφάνειά του με ένα πινέλο. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με το άγριο ρύζι.

  • 1 ολόκληρο νωπό κοτόπουλο 1,5 κιλό
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 330 ml. μπύρα
  • 400 γρ. άγριο ρύζι
Συνταγές για Κοτόπουλο
Photogallery