Κουνέλι στη γάστρα με καραμανλίδικο παστουρμά

Μία παραδοσιακή συνταγή μας ετοιμάζει ο σεφ μας και παντρεύει στη γάστρα κουνέλι με καραμανλίδικο παστουρμά Καππαδοκίας. Μία συνταγή με ιδιαίτερη εκτέλεση, εξαιρετικά νόστιμη, πλούσια, αποτελεί την απόλυτη επιλογή για ένα πιο μεγάλο και οικογενειακό τραπέζι.

Κόβουμε το κουνέλι σε μικρά κομμάτια, κόβουμε τον παστουρμά σε μικρές φέτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κουνέλι, τον παστουρμά, την πιπεριά, το καρότο, τη σάλτσα, τη ντομάτα, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

Τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε σε μία γάστρα. Ετοιμάζουμε ένα ζυμάρι με αλεύρι και νερό και σφραγίζουμε το καπάκι.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου τρεις ώρες.

  • 1 1/2 κιλό κουνέλι
  • 100 γρ. καραμανλίδικος παστουρμάς από μπούτι μόσχου
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 100 γρ. σάλτσα Καππαδοκίας
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 1 καρότο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery