Τραγανά γαλακτομπουρεκάκια

Υπέροχη κρέμα και τραγανό ψημένο φύλλο κρούστας μοναδικά σιροπιασμένο.

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βάζοντας σε κατσαρόλα να βράσει το 1/2 λίτρο νερού με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.

Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε ένα λίτρο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Πριν βράσει το γάλα με τη ζάχαρη ρίχνουμε τα τέσσερα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Η κρέμα μας αρχίζει να πήζει.

Την αφαιρούμε από την εστία και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε, το διπλώνουμε στα δύο και συμπληρώνουμε κρέμα, ίση με δύο κουταλιές τις σούπας. Διπλώνουμε σε ρολό, προσέχοντας να κλείσουμε καλά τα πλαϊνά μέρη του φύλλου.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για κάθε φύλλο, μέχρι να τελειώσει η κρέμα μας. Τέλος βουτυρώνουμε καλά, όλα τα γαλακτομπουρεκάκια, εξωτερικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC, για 50 λεπτά.

Μόλις ψηθούν τα γαλακτομπουρεκάκια, τα σιροπιάζουμε όπως είναι καυτά, με κρύο σιρόπι.

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 lt. γάλα
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 130 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

Για το σιρόπι

  • 1/2 lt. νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Χυμός από ένα λεμόνι
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery