Ραβιόλια από παντζάρια και μους πάριζας

Βάσεις βραστών παντζαριών γαρνιρισμένα με κρέμα από φέτα, πάριζα και άλλα μυρωδικά.

Πλένουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε βραστό νερό που έχουμε αλατίσει τις ρίχνουμε για μερικά δευτερόλεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Σε ένα μούλτι τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να μας δώσει ένα λείο μίγμα. Διορθώνουμε αν χρειαστεί το αλάτι και το λάδι και χτυπάμε ξανά. Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα.

Σερβίρουμε ως εξής: τοποθετούμε την φέτα από το παντζάρι στο πιάτο και επάνω του γεμίζουμε με την κρέμα, τελειώνουμε επάνω από την κρέμα με το καπάκι του παντζαριού.

Αφού σερβίρουμε περιχύουμε ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με μαύρο σουσάμι και τα φύλλα παντζαριού.

  • 4-5 παντζάρια
  • 100 γρ. πάριζα
  • 200 γρ. φέτα σκληρή
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Μπούκοβο
  • Λίγο ξύδι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery