Ντολμαδάκια με πλιγούρι

Το πιο πλούσιο υλικό της φύσης, το πλιγούρι, κάνει την διαφορά και θα σας αποζημιώσει με την ξεχωριστή γεύση που θα δώσει σε ένα τόσο παραδοσιακό φαγητό.

Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τον κιμά και το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα και τα τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά.

Τακτοποιούμε όμορφα τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο και μετά σε στρώσεις, και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ζωμό. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να τα συγκρατεί κατά το μαγείρεμα. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.

Για το ντιπ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί

  • 400 γρ. αμπελόφυλλα
  • 500 γρ. πλιγούρι μέτριο
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery