Cheesecake με άσπρη και μαύρη σοκολάτα

Δύο ειδών κρέμες, με άσπρη και μαύρη σοκολάτα κάνουν διαφορετικό το δικό μας cheesecake. Απόλυτη βουτυράτη γεύση (επιλέγουμε το κατάλληλο και ιδανικό βούτυρο για να το απολαύσουμε όπως πρέπει) και τα χρώματα από τις δύο σοκολάτες θα απογειώσουν την εμφάνιση στο γλυκό μας.

Για να ετοιμάσουμε την βάση μας ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο ώσπου να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα και το στρώνουμε σε ένα ταψάκι 24 εκ. και το αφήνετε στο ψυγείο για να σφίξει καλά. Τοποθετούμε την ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει για 5 λεπτά.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σοκολάτες ξεχωριστά και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά. Μοιράζουμε μέσα στις σοκολάτες τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα. Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο. Στο μισό προσθέτουμε την μαύρη και στο υπόλοιπο την άσπρη σοκολάτα. Πάνω από τα μπισκότα θα βάλουμε πρώτα το μίγμα με την μαύρη σοκολάτα και μετά με την άσπρη.

Ανακατεύουμε την κρέμα με την λιωμένη κουβερτούρα και την απλώνουμε επάνω από το γλυκό μας. Με μία μαρίζ απλώνουμε δημιουργώντας νερά.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν σερβίρουμε.

  • 300 γρ. μπισκότα τριμμένα
  • 100 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 600 ml. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 4 φύλλα ζελατίνη

Για το γαρνίρισμα

  • Λιωμένη σοκολάτα
  • Κρέμα γάλακτος
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery