Ελληνική τάρτα με κρέμα γιαουρτιού με αβγά

Η αλμυρή μας τάρτα είναι μοναδική. Υπέροχη ζύμη και μία σάλτσα-έκπληξη με αβγά, γιαούρτι και γάλα, μας δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ψήνουμε τη ζύμη της τάρτας στο φούρνο για 15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Βάζουμε στη βάση της τάρτας τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τις πιπεριές και το βασιλικό. Χτυπάµε τα αυγά µε το γιαούρτι, το γάλα αλάτι και πιπέρι μέχρι να ενωθούν και τα ρίχνουμε στην τάρτα. Ψήνουµε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Χτυπάτε τα αυγά µε το γιαούρτι, το γάλα αλάτι και πιπέρι μέχρι να ενωθούν και τα ρίχνουμε στην τάρτα. Ψήνουµε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  • 1 ζύμη για τάρτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 50 ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery