Κρουασάν με σπιτική πραλίνα και δημητριακά

Υπέροχη ζύμη για κρουασάν που την μετατρέπουμε σε βάση για την πραλίνα μας και πασπαλίζουμε με δημητριακά.

Ετοιμάζουμε την πραλίνα: Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κονιάκ σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει ένα λείο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.

Ανοίγουμε την ζύμη και απλώνουμε επάνω την πραλίνα, τα 2/3 από τα δημητριακά και τις ροδέλες της μπανάνας. Ρολάρουμε και από επάνω βάζουμε τα υπόλοιπα δημητριακά. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 15 λεπτά.

  • 1 συσκευασία ζύμη για κρουασάν
  • 2 μπανάνες σε ροδέλες
  • 200 γρ. δημητριακά σοκολάτα σπασμένα

Για την πραλίνα

  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 αυγό
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 50 ml. γάλα εβαπορέ
  • Λίγο κονιάκ
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery