Χοιρινό με κουσκουσάκι και βουτυράτα κρεμμύδια

Το χοιρινό κατσαρόλας με πιπεριές και κύμινο, το συνοδεύουμε με ζεστό, καλοβρασμένο κουσκουσάκι και γαρνίρουμε το πιάτο μας με κρεμμύδια που καραμελώνουν σε φρέσκο βούτυρο.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Ψήνουμε για 2 ώρες.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κουσκούς. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 7 λεπτά μέχρι να φουσκώσει, τότε το σουρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν.

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα ή λαιμός κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κλασικός ζωμούς λαχανικών
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. κουσκουσές
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • Λίγο κύμινο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery