Τρυφερό αρνάκι στη λαδόκολλα

Μια λαχταριστή συνταγή από τον σεφ μας, ιδανική για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.

Λαδώνουμε ελαφρώς το αρνάκι  και το  πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε ένα αλουμινόχαρτο και απάνω του απλώνουμε μία λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα το αρνάκι με  θυμάρι, σκόρδο, και ρίγανη. Κλείνουμε το πακέτο με την λαδόκολλα.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις πατάτες. Τις κλείνουμε σε διαφορετικό πακέτο λαδόκολλας, τις αλατίζουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, θυμάρι και το λεμόνι. Κλείνουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί δίπλα από το κλειστό πακέτο του αρνιού.  Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 3 ώρες.

  • 1 1/2 κιλό αρνάκι (μπροστινό)
  • 1 1/2 κιλό πατατούλες γαλλικές
  • 50 ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Δύο φύλλα δάφνης
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery