Συκωτάκια πουλιών με άγριο ρύζι

Ένα παραδοσιακό πιάτο, σίγουρα οικονομικό και πάνω από όλα γευστικό, μας ετοιμάζει ο Βησσαρίων. Το άγριο ρύζι Ρarboiled σοτάρεται με βούτυρο, κρεμμύδι και βράζει με φύλλα δάφνης. Τα συκωτάκια πουλιών μαγειρεύονται στην διπλανή κατσαρόλα, κοκκινιστά με λαχανικά. Από την συνταγή κρατήστε τα βασικά υλικά και χρησιμοποιείστε και όλα τα αρωματικά. Η γεύση του πιάτου θα σας αποζημιώσει στο τραπέζι από την πρώτη μπουκιά.

Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να γυαλίσει, ρίχνουμε τη δάφνη, 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.

Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα
συκωτάκια πουλιών αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε, προσθέτουμε και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το καρότο, τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 15 λεπτά.

  • 500 γρ. ρύζι άγριο με Barboiled
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. νωπά συκωτάκια πουλιών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 250 γρ. πασάτα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 καρότο μπρινουάζ
  • Θυμάρι ξερό
  • Δυόσμο
  • 50 ml. έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery